Процеса на пране преминава в различни стъпки спрямо настилките или дамаски

 

 

НАКИСВАНЕ

 

Полагане на активна пяна - За да се избегне намокрянето на пода под настилката, нанасяме микс от препарати и шампоани директно във формата на пяна. Тя стои в повърхността на настилката, разтваря замърсяванията и не попива в пода/плочата под мокета. След нужното престояване за разкисване, следва контактно пране.

 

ПРАНЕ С ТЪРКАЩИ МАШИНИ

 

С помощта на професионални еднодискови нискооборотни търкащи машини за мокети, разкиснатата мръсотия и петна се разтъркват. Падовете (четките) достигат и в дълбочина на настилката.

 

 

ИЗСМУКВАНЕ С ТРИМОТОРНИ ВОДОСМУКАЧКИ

 

След разтъркване, трябва да се извади мръсотията, преди да попие отново в мокета. За тази цел използваме мощни водосмукачки/екстрактори, оставящи настилката на 80 % суха. Но все още има 20% остатъчни разредени препарати, които трябва да бъдат отстранени.

 

 

ПЛАКНЕНЕ, ОМЕКОТЯВАНЕ и АРОМАТИЗИРАНЕ

 

Като предпоследна стъпка нанасяме разреден премиум омекотител, който изплаква настилката. Той неутрализира действието на детергентите, омекотява и ароматизира настилката. След известно накисване, като последна стъпка бива премахнат/изсмукан с водоскукачка от настилката.

 

 

 

 

ПРАНЕ НА ДИВАНИ, СТОЛОВЕ, ГАРНИТУРИ, МАТРАЦИ, ДАМАСКИ, КОЖИ и ТАПИЦЕРИИ.

 

Прането на дамаски протича в същите стъпки, посочени по-горе за настилките. Тук при разтъркването, едносдисковите машини се заменят с портативни търкащи машини с меки четки, а детергентите с антиалергенни шампоани за дамаски. Отново с екстрактор се нанася и изсмуква разреден премиум омекотител за изплакване, неутрлизация на шампоана, омекотяване на тапицерията и свеж аромат.

 

 

СУШЕНЕ

След финално изсмукване, остават леко влажни настилките/тапицериите. Необходими са между 12-24 часа до пълното изсушаване на меката настилка, и между 4-8 часа за меката мебел, в зависимост от дебелината. Препоръчваме да стоят отворени прозорците на помещението, а през зимен сезон да се усилят климатиците. Твърдите подови настилки, до час след обработка, могат да бъдат използвани.


Не се колебайте да се свържете с нас. Наш служител ще ви посети безплатно и ще ви изготвим оферта.